Maszyna do odpowietrzania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej priorytetem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o właściwej grubości (w relacji z potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze byliśmy nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w postaci zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie wielkiej sumie rozbitych plastrów w ruchu niedługiego czasu czasu - ok. 800 części w toku godziny, przy czym mięso nie prawdopodobnie istnieć mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny jest znacznie łatwa, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w celu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do poważni), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności zwracających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić myte i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent narzędzi do przemysłu spożywczego, opierając się na znajomości oraz sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku zwraca na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i doskonałą wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.